Avrupa Birliği’nden bir ekip Kosova yerel seçimlerini takip edecek

Resim
Avrupa Birliği temsilcileri, Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani’nin yerel seçimlerin izlenmesi talebine olumlu yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ile Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell'e 18 Haziran 2021 tarihinde göndermiş olduğu mektupta, Kosova’daki yerel seçimin AB temsilcileri tarafından izlenmesini talep etmişti. Cumhurbaşkanı Osmani'nin bu talebine AB’nin her iki üst düzey yetkilisi olumlu yanıt verdi.
Son parlamento seçimlerinde AB Seçim Gözlemci Misyonu az sayıda uzmandan oluşan bir ekiple yer almıştı. 2021 yerel seçimlerinde ise Avrupa Birliği ekibinin seçim sonuçlarının onayına dek tam bir seçim gözlem misyonu ile hazır bulunması planlanmaktadır.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Sassoli, 13 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Osmani'ye gönderdiği mektupta, Avrupa Parlamentosu'nun Kosova’daki seçimlerin izlenmesine katılmaya hazır olduğunu ve bu süreç için hazırlık prosedürlerinin de hemen başlatıldığını bildirdi.
AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in 17 Ağustos'ta gönderdiği mektubunda, Avrupa Parlamentosu temsilcilerini belirledikten sonra, AB Yüksek Temsilcisi, önümüzdeki haftalarda uzman ekibiyle birlikte Kosova’ya gelecek olan Misyon Şefi’ni atayacağı bilgisi aktarıldı.

Kaynak: https://telegrafi.com/ja-ti-monitoroje-zgjedhjet-lokale-ne-kosove/ (Erişim tarihi, 18.08.2021)

Bu içerik 18.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 203 kez okundu.