Avrupa Birliği 2021 yılı yıllık ilerleme raporlarını açıkladı: Sırbistan, rapordan memnun kaldı

Resim

Sırbistan Maliye Bakanı Sinişa Mali ve Başbakan Ana Brnabiç, AB Komisyonu’nun Sırbistan hakkında hazırladığı son yıllık ilerleme raporundan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Maliye Bakanı Mali, ilerleme raporunda ülke ekonomisi ve vergi politikaları hakkında yapılan değerlendirmeleri “oldukça olumlu” bulduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Rapor, ilerleme kaydettiğimizi belirttiği ekonomi alanında oldukça güzel şeyler söylüyor. Özellikle pandemiden önce kaydettiğimiz olağanüstü büyüme sayesinde pandeminin olumsuz etkilerini azalttığımız vurgulanmış.” diyerek değerlendirdi.

Başbakan Brnabiç ise son ilerleme raporunun “Sırbistan’ın bugüne kadar gördüğü en iyi ilerleme raporu” olduğunu ileri sürdü. Brnabiç, “İlk defa bütün alanlarda ilerleme kaydettiğimiz belirtiliyor. Ancak bazı alanlarda raporda yazılanlardan daha iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Her ne kadar daha olumlu bir rapor beklemiş olsam da, raporda hemen hemen bütün alanlarda ilerleme kaydettiğimizin belirtilmesinden çok memnun kaldık.” diye ekledi.

Bugüne kadar birçok benzer ilerleme raporu, Sırbistan yetkilileri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Son ilerleme raporu ağır bir dil kullanmış olmasa da özellikle hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü, siyasal çoğulculuk gibi alanlarda çok az ilerlemenin kaydedildiğini ifade ediyor.

Bu içerik 20.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.