Avrupa Başsavcılığı'ndan büyük operasyon: AB fonlarını zimmetine geçirmekten 5 kişi tutuklandı

ResimAvrupa Kamu Savcılığı Ofisi (EPPO), Yolsuzluk ve Organize Suçları Önleme Ulusal Polis Ofisi ile işbirliği içinde, Hırvatistan'da AB Uyum Fonu'nun zararına görev ve yetkiyi kötüye kullanma şüphesiyle beş kişiyi tutukladı.

Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi’nden yapılan açıklamada “Kontrol edilen olgular, Mihačeva Draga'da toplanan atıkların ayrıştırılması için bir tesis inşa etme projesi kapsamında kamu ihale prosedürleriyle bağlantılı olarak görev ve yetkiyi kötüye kullanma suçu işlediğinden şüphelenilen beş kişi ve bir ticari şirketi işaret ediyor” denildi.

Resmi olmayan bilgilere göre operasyon Rijeka ve Međimurje bölgesinde gerçekleştirildi. Şehir idaresinden alınan verilere göre, toplanan atıkları ayırma tesisi projesinin toplam değeri 37 milyon Hırvat Kunası idi. AB fonları ise, projenin 31 milyon Hırvat Kunası tutarında eş finansmanını sağlamıştı.

Rijeka Şehri Komünal Sistem Departmanı eski başkanı Irena Miličević ve onun iş ortağı, Komünal Sistem Departmanında sermaye yatırımları danışmanı Eddy Ropac, Rijeka Čistoća müdürü Jasna Kukuljan, Mihačeva Draga tasnif tesisi projesinde tasarım ve tasarım denetimi yapan Žagar şirketinden Horvat ve Darko Žagar'ın Avrupa Kamu Savcılığı Ofisi’nin büyük operasyonunda şüphelenilen isimler olduğu iddia ediliyor.
 
Bu içerik 04.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.