Atina, Ankara ile aylar sürebilecek bir gerginliğe hazırlanıyor

ResimYunan hükümet yetkilileri Türkiye ile yaşanması muhtemel yüksek gerilimli bir döneme hazırlanıyor. Olası gerginliklerin, Türkiye’de parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarihe yani Haziran 2023’e kadar devam edebileceği tahmin ediliyor.

Türkiye’den Yunanistan’a yönelik bir söylemin yükselişe geçtiği gözlenirken buna göre, Türk yetkililerin, Türk kuvvetlerinin Yunan işgalini sona erdirdiği yıl olan 1922’ye atıfla, “yeni bir 1922” vurgusu Yunan tarafında bir tehdit algısına neden oluyor. Fakat Yunan hükümeti bu tür açıklamaları belli bir izleyici kitlesine yönelik seçim manifestosu olarak değerlendirip yanıt vermemeyi tercih ediyor.

Bununla birlikte Türkiye tarafından insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen sözde hava sahası ihlalleri Yunan hükümeti için diğer bir endişe konusu olarak öne çıkıyor. Ancak öte taraftan da Yunanistan Türk kuvvetlerinin herhangi ciddi bir hazırlık içinde olmadığının da farkında.

İki Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Hulusi Akar arasında ara sıra yapılan görüşmeler dışında iki hükümet arasında çok az iletişim var.

Bu içerik 04.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 101 kez okundu.