Atatürk’ü Anma Haftası Prizren’de başladı

Resim

“Filizler” Atatürkçü Düşünce Türk Kültür Derneği’nin geleneksel Atatürk’ü Anma Haftası dün (Pazar) akşam Prizren Kültür Evi salonunda verilen konserle başlamış oldu.

Ankara Radyosu solisti Cemile İnce ve saz arkadaşları tarafından verilmiş olan konserde, Türk Dünyasından seçme türkü ve şarkılar, Prizren sanatseverleri hem duygulandırdı hem de coşturdu.

Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Atatürk’ün okullarında da anıldığına işaret ederek, “Aslında, Atatürk’ün sadece Türkiye’de değil Türkiye sınırları dışında yaşatılmasına şahit olmak çok güzel bir duygu” dedi. Damka, ayrıca Filizler Derneği’nin 25. yıldönümünü kutlarken yakın zamanda Prizren’de Türk Kültür Merkezi binasının inşa çalışmalarına başlanacağı haberini verdi.

KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta ise Atatürk’ün bu topraklarda çeşitli etkinliklerle anılmasının uzun bir geçmişe sahip olduğunu söyledi ve gelecek nesillere de bu sevginin aşılanmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Kaynak: https://www.kosovahaber.net/?page=2,11,68812 (Erişim tarihi, 10.11.2021)
Bu içerik 08.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 94 kez okundu.