Askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı: Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri askeri okul öğrencisi Said Hasonović için cenaze töreni düzenlendi.

Resim

Türkiye'de harp akademisinde eğitim gören Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri askeri okul öğrencisi Said Hasanović için 6 Ekim 2021 tarihinde Konjević Polje yakınlarındaki Jelah semtinde bir cenaze töreni düzenlendi. Hasanović, bir kaç gün önce Ankara'da bir kalp krizi sonucu  hayatını kaybetmişti.  

Aile üyelerinin yanı sıra cenazeye çok sayıda Podrinje vatandaşı ve Bosna Hersek'te görev yapan Türk silahlı kuvvetleri mensubu subay katıldı, Hasanović askerî bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Saida Hasanović'in ailesinden geriye annesi, iki erkek ve bir kız kardeşi kaldı. Said'in babası da birkaç yıl önce hayatını kaybetmişti.

Hasanović liseyi yatılı olarak Srebrenica’da okuduktan sonra Türkiye’ye askerî eğitim görmeye gitmişti. Cenaze töreninde Said Hasanović'in vefatının hem Podrinje hem Silahlı Kuvvetler hem de tüm Bosna-Hersek için büyük bir kayıp olduğu yetkililer ve yakınları tarafından ifade edildi.

Bu içerik 07.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.