Arnavutluk yaklaşan elektrik kesintileri sebebiyle enerjide olağanüstü hal ilan etti

Resim

Arnavutluk’ta, beklenen elektrik kesintileri nedeniyle, Kabine tarafından olağanüstü hal ilan edildi. Başbakan Edi Rama cuma günü yaptığı açıklamada, Arnavutluk’un, sonuçları hükümetin geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ilan ettiği olağanüstü hale benzer olması beklenen, olağanüstü enerji durumuna girdiğini duyurdu.

Kanuna göre, olağanüstü enerji durumu hükümetin kamu harcamaları ve olağanüstü hal tedbirlerinin uygulanması noktalarında elini rahatlatıyor.

Rama geçtiğimiz dönemde kış aylarının çok zor geçeceğiyle ilgili uyarılarda bulunmuştu. Cuma günü yaptığı basın açıklamasında ise, küresel elektrik ve yakıt fiyatlarındaki artışların Arnavut tüketicileri üzerindeki etkisini hafifletebilmek adına bir acil durum planı yürürlüğe koymaktan başka seçeneğinin kalmadığını dile getirdi. Planın cumartesi günü açıklanacağını ekleyen Rama, tüketiciler ve küçük işletmeler öncelikli olmak üzere en savunmasız kesime odaklanacağını belirtti.

Hükümeti enerji kaynaklarını ucuz fiyata satmakla suçlayan muhaliflere de cevap veren Rama, Arnavutluk’un enerji depolama kapasitesi bulunmadığı için buna mecbur olduklarını dile getirdi. Bu durumu, Arnavutluk ve Avrupa’nın en büyük su deposu olan Skavica elektrik santrali tamamlanınca, değiştireceklerinin de sözünü verdi.
 
Bu içerik 09.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.