Arnavutluk'un Kosova'daki NATO barışı koruma misyonuna ek birlikler göndermesi bekleniyor

Resim

Arnavutluk'un Pristine Büyükelçisi Petrit Malaj, gelecek yıl KFOR kapsamında Kosova'ya 40 asker daha getireceklerini söyledi.

Malaj, şu anda Kosova'daki NATO misyonunda görev yapan Arnavut askerlerinin sayısının 100'ün üzerinde olduğunu duyurdu.

Büyükelçinin Kosova Press’e vermiş olduğu bir demeçte, “Bizim Kosova’da belirli sayıda askerimiz var. Daha doğrusu, İpek'te ve KFOR komutanlığında 100'ün üzerinde askerimiz bulunmaktadır. KFOR komutanıyla yapmış olduğum görüşmelerde Arnavutluk’un, Kosova'daki tüm vatandaşlar için güvenlik ve barış misyonunun gerçekleşmesi için KFOR'un varlığını güçlendirmesi gerektiği görüşünün her zaman arkasında durduğunu aktarmıştım." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının devamında Büyükelçi Malaj, “KFOR'un bu yönde hareket ettiğini düşünüyorum. Kosova’daki kuvvetlerini arttırdı. Bilhassa, Mitrovica'nın kuzeyindeki varlığı daha fazla hissediliyor. Bunun başlıca nedeni bir yandan tehdidin nereden geldiğini görmüş olması, diğer taraftan da üstlendiği misyonu mümkün olan en iyi şekilde hayata geçirme fikrinde yatmaktadır. Arnavutluk da, bir NATO üyesi ve Batı'nın güçlü bir müttefiki olarak yükümlülüklerini yerine getirmek adına önümüzdeki yıl KFOR'a 40 asker getirmeyi planlamaktadır.

Kaynak: https://gazetaenigma.com/shqiperia-pritet-te-dergoje-trupa-shtese-ne-misionin-paqeruajtes-te-nato-s-ne-kosove/, (Erişim tarihi, 27.12.2023).

Bu içerik 24.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.