Arnavutluk'un İsrail Büyükelçisi Meri Kumbe: Gazze'de küçük çocukları olan iki Arnavutluk vatandaşı bulunmaktadır

Resim
Arnavutluk'un İsrail Büyükelçisi Meri Kumbe, Gazze Şeridi'nde bazı Arnavutluk vatandaşlarının bulunduğunu açıkladı.
Arnavutluk'un İsrail Büyükelçisi Meri Kumbe, Mısır'daki Arnavutluk Büyükelçiliği ile temas halinde olduklarını, gerekli işlemlerin yapıldığını ve talimat beklediklerini bildirdi. Büyükelçi Meri Kumbe, söz konusu Arnavutluk vatandaşlarının çatışma bölgesini terk etmelerinin ve güvenli çıkışlarının Mısır üzerinden yapılabileceğini ifade etti.
Büyükelçi Meri Kumbe, "Bize bildirilen iki vatandaşımız var. Bunlar erkek ve kız kardeş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Onların can güvenliği için gereken çalışmaları yapmaktayız ve sağ salim kurtulmaları için çaba göstermekteyiz. Çatışma bölgesinden uzaklaşmaları ve güvenli bölgeye geçmeleri Mısır üzerinden mümkün olabilir. Vatandaşlarımızı kurtarmak için gerekli diplomatik girişimleri yapmış bulunmaktayız" dedi.
Büyükelçi Meri Kumbe, "Vatandaşlarımız Mısır'daki Arnavutluk büyükelçiliğiyle temas halindeler. Gerekli işlemleri yaptık ve gelecek talimatları bekliyoruz. Bu tüm ülkelerde ortaya çıkan bir sorundur. Olasılıkları ve bunun somut olarak nasıl hayata geçirileceğini görmek için tüm uluslararası örgütleri ve ülkeleri birbirleriyle koordine ediyoruz" diye ekledi.

 

Bu içerik 19.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.