Arnavutluk’un başkenti Tiran’da faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) bağlı Tiran New York Üniversitesi’nin (UNYT) yayınevi açılışı gerçekleştirildi

ResimTürk Maarif Vakfı'nın üniversitesi olan Tiran'daki New York Üniversitesi'ne (UNYT) ait UNYT Press yayınevinin açılışı yapıldı.
"Balkanlar’da Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Çalışmaları" konulu Birinci Uluslararası Konferansı’nda sunulmuş olan bildirilerin kitaplaştırılıp yayınlanması yayınevinin ilk faaliyeti olarak kaydedildi.
Yayınevinin açılış töreninde konuşan Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, UNYT Press’in açılışının önemli olduğunu ifade etti.
Törende konuşan Arnavutluk Ulusal Kitap ve Okuma Merkezi Müdürü Alda Bardhyli de, bir üniversite yayınevi açılışının kültür, bilim, akademi dünyası ve genel olarak eğitim ile alakalı olduğunu, yarının daha kültürlü toplum ve dünyasına katkı sağlayacağını vurguladı.
UNYT Rektörü Prof. Dr. Erkan Erdemir, yayınevinin açılışını üniversite için yeni bir an olarak değerlendirerek, “Üniversite olarak asli sorumluluğumuz, mevcut nesillerimiz ve gelecek nesiller için ileri düzeyde bilgi oluşturmak için öğretmek ve aynı zamanda araştırma yapmaktır.” dedi.
Konu ile ilgili konuşan UNYT Balkan Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lindita Xhanari Latifi ise üniversite yayınevinin, üniversite içi ve dışında bilimsel bilginin tanıtılması ve geliştirilmesi için bir platform oluşturulması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Bu içerik 13.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.