Arnavutluk’un Avrupa ve Dişişleri Bakanı Igli Hasani Kosova, Kuzey Makedonya ve Karadağ'a 3 günlük bölgesel ziyarette bulunacak

Resim

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani, 16-18 Ocak 2024 tarihleri arasında 3 günlük bir bölgesel tur gerçekleştirecek. Bölgesel turda sırasıyla Kosova, Kuzey Makedonya ve Karadağ’ı ziyaret edecek.

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani’nin ilk durağı Kosova olacak. Mevkidaşı Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gërvalla-Schwarz tarafından kabul edilecek ve ortak bir basın toplantısı düzenlenecek. Daha sonra Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Meclis Başkanı Glauk Konjufca, Başbakan Yardımcısı Besnik Bislimi ve Kosova'nın siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirecek.

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Igli Hasani Çarşamba günü Üsküp'te Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Meclis Başkanı Talat Caferi, Başbakan Dimitar Kovaçevski ve Başbakan Yardımcıları Artan Grubi ve Bojan Marichic tarafından kabul edilecek. Bakan Hasani ayrıca Kuzey Makedonya’daki Arnavut siyasi partilerinin liderleriyle de görüşmelerde bulunacak.

 

Bakan Hasani Perşembe günü Karadağ'da mevkidaşı Filip Ivanoviċ, Cumhurbaşkanı Jakov Milatović, Başbakan Yardımcısı Nik Gjeloshaj ve Arnavut Ulusal Konseyi ve Karadağ'daki Arnavut siyasi partilerinin başkanlarıyla Podgorica'da bir araya gelecek.

Turun amacı, ülkeler arasındaki işbirliğinin daha anlamlı hale getirilmesi, derinleştirilmesi ve somutlaştırılmasının yanı sıra iyi komşuluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesidir. Ziyaretlerde ikili ilişkiler, güvenlik konuları ve bölgenin Avrupa Birliği'ndeki geleceği ele alınacaktır.

Kaynak: https://tvklan.al/ministri-igli-hasani-tur-3-ditor-rajonal-ne-kosove-maqedoni-e-veriut-dhe-mal-i-zi/ (Erişim tarihi, 15.01.2024).

 

Bu içerik 15.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.