Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Frida Krifca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü: Arnavut tarımı için somut adımlar atıldı

Resim

Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Frida Krifca Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulundu. Bakan ziyaret sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de bir araya geldi. Bakan Krifca, Arnavutluk'a verilen destek için Bakan Pakdemirli’ye teşekkür ettiğini söyledi.

Bakan Frida Krifca, sel ve taşkın ile mücadelede bağışlanan teçhizat için Türk mevkidaşına teşekkürlerini iletti. Drenaj ve sulama için sunulan bilgi birikimi ve modern uygulamalar için de minnettarlığını dile getirdi. Veteriner hekimlik ve hayvan sağlığının korunması, gıda güvenliği, mera yönetimi ve su kaynakları yönetimi alanlarındaki eğitim destekleri için de ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Bakan Krifca, Bakan Pakdemirli’nin tam taahhüdünü sunduğunu ve yakın bir ortak olacağına dair kendisine güvence verdiğini belirtti. Stratejimiz, ürünlerimizin değer zincirini geliştirmek ve güçlendirmektir diye de ekledi. "Arnavut tarımının modernizasyonu ve gelişmesi yararına bu taahhüdü somut eylemlere dönüştürmek için çalışmalara başladık." dedi.

Bu içerik 12.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.