Arnavutluk'tan Kosova’ya destek


Resim

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka (Caçka), Sırbistan'ın Kosova'nın kuzeyindeki gerginlikten iç politika malzemesi olarak yararlandığını ve bu durumun sıradan insanların çıkarlarıyla hiçbir ilgisi bulunmadığına inandıklarını ifade etti.

Twitter üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımla Dışişleri Bakanı Xhaçka, bu yöntemin son derece tehlikeli olduğunu ve tüm Balkan bölgesinin selameti için durdurulması gerektiğini belirtti.

Sözü edilen paylaşımda,

“Sırbistan, Kosova'nın kuzeyinde barikatların kurulmasını haksız gerekçelerle desteklemeyi bırakmalı ve sonunda sözde ‘Kosova ve Metohija’nın sonsuza dek ortadan kalktığını anlamalıdır! Barikatlar, Kosova'daki Sırpları korumaz, sadece ortak geleceğimizi baltalar.” şeklinde açıklamada bulunan Xhaçka,

“Arnavutlar ve Sırplar bu bölgenin en büyük iki ulusu olarak ortak bir geleceğe doğru istikrarlı bir yol bulmaya "mahkûm edildiler." Biz her iki lidere oturup anlaşmaları için çağrıda bulunduğumuz gibi, AB ve ABD’ye de bu yönde ısrarcı olmaları çağrısını yapmaktayız. Diyalog dışındaki her yolun başarısızlığa mahkûm olduğu bilinmelidir.” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: https://telegrafi.com/shefja-e-diplomacise-se-shqiperise-serbia-ta-kuptoje-e-ashtuquajtura-kosove-e-metohi-ka-shkuar-pergjithmone/, (Erişim tarihi, 28.12.2022).

Bu içerik 28.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 152 kez okundu.