Arnavutluk'ta kundakçılıktan 23 kişi tutuklandı

Resim
Komşusu Yunanistan kadar olmasa da Arnavutluk da yangınlardan "zarar gördü"; kuzeyde onlarca hektarlık alan yandı. Bunların önemli bir kısmında yangının kasıtlı çıkarıldığı tespit edilmiş olup, bunun sonucunda 23 kişi tutuklandı.
Arnavutluk İçişleri Bakanı Taulant Balla, yargıçlara failleri yasaya göre cezalandırmaları çağrısında bulundu. Çünkü İçişleri Bakanı Taulant Balla’ya göre şu ana kadar kundakçılar ve ateş yakıcılar serbest bırakıldı.
İçişleri Bakanı Taulant Balla, "Mahkeme, Laç'taki kundakçının tutuklanmasını hukuka uygun ve delile dayalı olarak değerlendirdi ve mahkemenin sorumlu kararını takdir etme sebebidir!" dedi.
"Bu yaz Arnavutluk Polisi tarafından tutuklanan 23 kundakçının suç teşkil eden eylemleri nedeniyle hak ettikleri cezayı almalarını beklerken, Başbakan Edi Rama'ya tekrar tekrar bu davaların yargıçlarının kararlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği yönünde bilgi verildi. Bu suç teşkil eden eylemlerin yıllarca gerektiği gibi cezalandırılmamasının adalet için iyi bir örnek oluşturmamaktadır", diye ifade etti Balla.
Arnavutluk’ta, kundakçılık, 15 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suçtur.
 
Bu içerik 25.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.