Arnavutluk'ta Devlet Başkanları Şehitler Günü'ne katıldı

ResimArnavutluk devletinin üst düzey liderleri, 5 Mayıs Anavatan Şehitleri Günü münasebetiyle bugün "Şehitler Mezarlığı’nda saygı duruşunda bulundu. Anma töreninde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Meclis Başkanı Lindita Nikolla, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj ve diğer devlet başkanları ve liderler hazır bulundu. Ülkenin özgürlüğü için şehit düşenlerin anısına "Arnavutluk Ana" anıtına çelenk bıraktılar. 5 Mayıs, her Arnavut'un özgürlüğü, demokrasisi, insan hakları ve onuru için canlarını veren Anavatan Şehitlerinin Günüdür.
Şehitler Günü, faaliyetleriyle Anti-Faşist Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın sembolü haline gelen Qemal Stafa'nın öldürüldüğü 5 Mayıs 1942'de başlar. Ülkenin özgürlüğü için şehit düşenlerin anısına, her yıl Şehitler Mezarlığı'nda Arnavut devletinin üst düzey liderleri saygı duruşunda bulunur.
Meclis Başkanı Lindita Nikolla, Şehitler Günü'nde şehitlerin özgürlük için feda edilmesinin kutsal bir miras olduğunu vurguladı. Meclis Başkanı Lindita Nikolla, "Bugün Vatan Şehitlerini saygıyla anıyoruz. Şehitlerin hürriyet uğrunda yüce fedakârlıkları kutsal bir mirastır ve milletin en yüce mirasları arasındadır. Bu, Arnavutluk'a ruhun tüm enerjisi ve gücüyle hizmet etme, kendimizi büyük müttefiklerimiz ABD ve AB ile medeni ulusların yanında Avrupalı ​​geleceğimize adama çağrısıdır. Kalkınma, esenlik, insan onuru ve sosyal adalete katkılarımızın ilham kaynağıdır. Tarihi onurlandıran uluslar, geleceklerini inşa etmekte daha özgür ve daha nettir" dedi.

 

Bu içerik 05.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.