Arnavutluk’ta Akdeniz Olimpiyat Oyunları/ Başbakan Rama: Bu sorumluluğu hafife almıyoruz

Resim
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Akdeniz Olimpiyat Komitesi üyelerini kabul etti.
Bu sorumluluğun Arnavutluk için çok önemli olduğunu ve hafife alınmadığını söyledi.
Basın toplantısında "Spor gerçekten bizi ve çocuklarımızı kurtarabilecek şeydir" dedi.
Rama, Kosova'nın 2030 Akdeniz Oyunlarına adaylığını desteklemeye kararlı olduğunu söyledi.
Rama: Arnavut Millî Olimpiyat Komitesi (KOKSH) şu anda yeni bir gelişim aşamasında ve onun sayesinde çok güzel bir iş yapılıyor, spor adına çok önemli girişimlere destek veriliyor ama her şeyden önce Olimpiyat hareketlerine hâlihazırda katılan yeni nesillerimiz için, çocuklarımız için!
Şu anda bu tür ağlarda, okullarda, basketbolda, voleybolda, kız-erkek sporlarında toplanmış 10 binden fazla genç var ve gelecek yıl bu okullardaki branşların sayısı artırılacak ve adım adım her çocuğun veya tüm çocukların spor faaliyetlerine katılma fırsatına sahip olması sağlanacaktır. Özellikle tarihin ve insan toplumunun çocuklarımızın çeşitli büyük risklerle karşı karşıya kaldığı bu dönemde, internetin ve hayatımıza giren yeni teknolojinin tehlikelerinden ve neler yapabileceğimizden bahsederken, herkes için spor daha fazla desteklenmeli.
Spor bizi ve çocuklarımızı kurtarabilecek gerçek bir şeydir.
Aslında bu çok daha kolay bir adım çünkü sanal alanda Cristiano Ronaldo olmak, Manchester City'yi yenip ödülü kazanmak çok daha kolay ama gerçek hayatta Cristiano Ronaldo olmaya çalışmak çok zor bir iş.
Tabii ki bu başka bir eğitim seviyesi, ama Arnavutluk'taki KOKSH'a, hepinize ve bu tür örgütlerde ve umut veren, deneyim veren, yardım eden ve yaratan organizasyonlara çok minnettarım.

Bu içerik 09.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.