Arnavutluk’ta 1. Balkan STK buluşması düzenlendi

Resim

Programda Balkanlar’daki sivil toplum kuruluşlarının rolü, faaliyet alanı, sivil toplum kuruluşlarının sosyal medyayla ilişkileri, eğitim, sağlık, tarım, spor ve sanat alanlarında projelerin geliştirilmesi gibi konular ele alındı.

Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş, yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının bulundukları ülkelerdeki toplum için önemli ve ciddi görevler üstlendiklerini ifade etti.

Hâlihazırda herkesin omuzlarında çok ağır sorumluluklar olduğunu belirten Demirbaş, sözlerinde şunlara yer verdi: “Önce ait olduğumuz millete karşı sorumluluklarımız var ve dünyadaki mazlum, mağdur ve aslında bütün insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğumuzun üzerinden belki tek başımıza gelemeyebiliriz. Biraz önce vermiş olduğum örnekte, o toplu haldeki kelebekler bile kanat çırpıştırıp fırtınalarda nasıl yönünü değiştirebiliyorsa hep birlikte adım atmak, hareket etmekle o zor olan, ağır olan sorumluluklarımızın üstesinden gelebiliriz diye ümit ediyorum. Hep öyle öğrendim. Hocalarımız, büyüklerimiz de bize hep bunu telkin ettiler. Zaten bulunduğunuz ülkelerde insanlığa olan sorumluluklarınızı yerine getirmek adına ciddi çalışmalar içerisindesiniz.”

Bu içerik 25.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.