Arnavutluk pazarında Güney Kore'den gelen araçlar hakim durumda

Resim

Durrës’ın yeni Porto Romano Limanı, araçların deniz taşımacılığına tahsis edilen "RoRo" gemilerinin faaliyetlerinde önemli bir artışa tanık oluyor.

Limanıın operasyonel müdürü Luis Bekteshi, “RoRo gemilerinin gelişiyle birlikte büyük bir araç akışı fark edildi. Bir konteynere 200 aracın sığması yaklaşık 800 araç anlamına geliyor.", şeklinde açıklamada bulundu.

Bu artışın özellikle Güney Kore menşeli araçların akışında belirgin olduğunu ifade eden Bekteshi, bu durumun aynı zamanda araç ithalatı sektöründeki artış eğiliminin göstergesi olduğunu da söyledi.

Bunun, Güney Kore'den gelen 300'den fazla arabanın Arnavutluk'a ve Avrupa bölgesindeki diğer limanlara gönderildiği bir tür deney olduğunu ifade eden Bekteshi,

“Şu anda limana 3050, 3100 civarında araba gelmiş durumda. Elimizdeki verilere göre Mayıs sonu itibarıyla bu rakamın 5500-6000 araca ulaşması öngörülmektedir." dedi.

Durrës, iç pazarın taleplerini karşılamanın yanı sıra, Balkanlar ve bölgeye komşu ülkelere giden araçlar için de önemli bir geçiş merkezi olarak hizmet vermektedir.

Kaynak: https://telegrafi.com/tregu-makinave-ne-shqiperi-po-dominohet-automjete-nga-koreja-e-jugut/, (Erişim tarihi, 17.04.2024).

Bu içerik 15.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.