Arnavutluk için 900 milyon dolarlık Dünya Bankası fonu

ResimArnavutluk Başbakanı Edi Rama, 4 Nisan Salı günü Dünya Bankası'nın 2023-2027 dönemi için yeni kalkınma programı bağlamında 900 milyon dolarlık destek fonu sağladığını bildirdi.

Rama, Dünya Bankası'nın Arnavutluk temsilcisi Emanuel Salinas ile düzenlediği ortak basın toplantısında, aslında 2023-2027 dönemi için Dünya Bankası'nın desteğiyle yeni bir gelişme olan Dünya Bankası programı ortaklığının yeni çerçevesini belirlemek için Dünya Bankası ile zorlu ve uzun bir görüşme ve müzakere sürecinin geliştirildiğini bildirdi.

Rama “Puanlar bazında dağıtılacak 900 milyon doları kullanıma açtık. Ama şunu söylemek istiyorum ki, ülkenin ekonomik ve sosyal hayatında yeni bir dönemin şartlarını oluşturuyoruz ve Arnavutluk’un 2030 vizyonu için açıklanan hedefler doğrultusunda bir sıçrama daha yapmak için gerekli tüm temelleri attık.” dedi.

Rama, Dünya Bankası'na yıllar boyunca verdiği tüm destek için, özellikle de artık çerçevelenmiş olan bu süreç için teşekkür etti.

Rama, yaptığı konuşmada maaş zammı için borç almayacaklarını söylerken, bu girişimin bir zaruret olduğunu ifade etti. Maaş artışının ihracat ve turist gelirlerindeki artıştan kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

"Maaşları artırmak için borç almayacağız. Maaşları artıracağız, borcu azaltacağız. Tabanı yükseltme sürecinin tamamında önemli sonuçlar elde ettik. Turizm ve ihracat gelirlerinden gördüğünüz rakamlar, ücretlerin artmasının sebebidir” dedi.
 
Bu içerik 04.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 96 kez okundu.