Arnavutluk hükümeti maaşlarla ilgili yasa tasarısını onayladı, Başbakan Edi Rama: Ortalama maaş bir yıl içinde 900 Euro’ya çıkacak

ResimArnavutluk Başbakanı Edi Rama, bugün (7 Nisan) hükümet toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bir yıl içinde ortalama maaşların 900 Euro’ya artırılmasının planlandığı yeni maaş reformu için yasa tasarısının kabul edildiğini bildirdi.

Basına yaptığı açıklamada yeni maaş reformu hakkında bilgi veren Edi Rama, "Bu, yapılan çalışmaların, ekonomik reformlarımızın genel sonucudur. Ülkemiz ve ortak evimiz için bu fırsatı yarattığımız ve Arnavut ailelerinin, vatandaşlarımızın gelirlerini yükseltebildiğimiz ve geliri yeniden adil dağıtabildiğimiz gün gelecek" dedi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, "Bugün ekonomimizin ne kadar istikrarlı olduğunu ve gerçekten yeni bir kalkınma aşamasına girdiğimizi tespit etmemiz bizim için çok önemli. Direnmeyi ve yaraları sarmayı, ciddi sorunları çözmeyi başardık. Bugün de tüm ailelere ve küçük işletmelere faturalarında tek kuruş artış görmemeleri için desteğimizi sürdürüyoruz. Bugün herkese, sadece hükümetin, belediyenin, memleketin, okulların, kreşlerin, hastanelerin, sağlık ocaklarının değil, bizzat ailelerin bu emeğin meyvelerini doğrudan almalarının günü olduğunu söylüyoruz. Bizi bu ekonomik kalkınma düzeyine getiren reformlardır" dedi.

Ayrıca Başbakan Edi Rama, kamu idaresindeki en düşük uzman için ücret reformunun 49.000 Lek'ten 81.000 Lek'e (710 Euro) çıkarılacağını bildirdi.

Bu içerik 07.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 51 kez okundu.