Arnavutluk heyeti Pazartesi günü Brüksel'e gidiyor

Resim

Fransa'nın önerisinin Kuzey Makedonya Meclisi tarafından onaylanmasının ardından, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk'un Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin başlamasının önünde hiçbir engel olmadığını vurguladı.
Başbakan Edi Rama, Facebook'ta yaptığı paylaşımda, Arnavutluk heyetinin AB üyelik müzakerelerini başlatmak için Pazartesi günü Brüksel'e gideceğini açıkladı.
"Arnavutluk heyeti olarak, AB üyelik müzakerelerini görüşmek için Pazartesi günü Brüksel`de olacağız. Arnavutluk daha güçlü bir ülke haline gelecek. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Yorumlarınızla beni desteklediğiniz ve cesaretlendirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” dedi.
Yapmış olduğu paylaşımda:
“Sonunda…
Arnavutluk'un Avrupa Birliği'ne üyelik müzakerelerinde artık hiçbir engel yok! Kuzey Makedonya Parlamentosu, Fransa'nın son önerisine yeşil ışık yaktı. Arnavutluk'un önüne dikilen yapay engeller dizisinin tamamen ortadan kalkması için müzakerelerin önünü açmak gerekmektedir. Arnavutluk`ta daha önce yaşanan üzücü deprem, ardından pandemi ve şimdi de Ukrayna'daki savaşın yaratmış olduğu korku bütün dünyayı etkisi altına aldı. Bu durum yeni ülkelere üyelik kapısını açmak gerektiğini hatırlatıyor” dedi.
 
Bu içerik 16.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.