Arnavutluk Cumhurbaşkanı belediye başkanlığı ara seçimleri için tarih verdi

Resim

Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Arnavutluk’ta belediye başkanlığı ara seçimlerinin 6 Mart’ta yapılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada belediye başkanlığı ara seçimlerinin düzenleneceği tarihin belirlenebilmesi için gerekli prosedürleri başlattığını ve Merkez Seçim Komisyonu’ndan bilgi talep ettiğini belirten Meta, dün de Sosyalist Parti meclis grubu başkanı Taulant Balla ile olası tarihleri görüşmek üzere bir araya geldi. Hali hazırda altı belediyenin seçilmiş belediye başkanı bulunmuyor: Vore, Diber, Shkoder, Lushnje, Rrogozhine, Durres.

Meta’nın ara seçimlerin tarihini kararlaştırmasının ardından Merkez Seçim Komisyonu, adaylar için son kayıt tarihi ve resmi seçim kampanyasının zaman çizelgesi de dahil olmak üzere tüm ilgili prosedüre dair nihai tarihleri duyuracak. Ara seçimde seçilen belediye başkanları ise, yerel seçimlerin Haziran 2023’te gerçekleştirilmesinin planlanması sebebiyle, yalnızca bir yıl görev yapabilecek.

Normal şartlar altında, belediye başkanlığı ara seçim tarihinin boş pozisyonun oluşmasını takip eden 45 gün içinde Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması gerekiyor. Ancak Meta, muhalif partiler tarafından boykot edilen Haziran 2019 yerel seçimlerinin geçerliliği hakkında görülen Anayasa Mahkemesi davası sebebiyle, ara seçim tarihi kararını ertelemişti.

Kaynak: https://bit.ly/3Ij0ASU (Erişim tarihi, 20.01.2022)
Bu içerik 20.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 122 kez okundu.