Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj (Bayram Begay), Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa (Viyosa) Osmani ile telefon görüşmesi yaptı

Arnavutluk Cumhurbaşkanının medyasına göre, Kosovalı mevkidaşı ile görüşmesi sırasında Cumhurbaşkanı, "Kosova makamlarının uluslararası ortaklarla yakın işbirliği ve koordinasyon içinde, Sırbistan ile mütekabiliyet kararının uygulanmasını ertelemek için aldığı ölçülü kararı memnuniyetle karşıladı.
"Devlet başkanı;  kararın, özellikle Rusya'nın Ukrayna saldırısından sonra bölgemizin barış ve güvenliği için tehditler ve artan risklerle dolu bu durumda, Kosova'nın istikrarı için ciddi bir provokasyondan kaçındığının altını çizdi.
Cumhurbaşkanı, Kosova'nın bölgede barış ve istikrara katkıda bulunduğunun ve egemenliğinin dokunulmazlığının devam ettiğini de ayrıca belirtti.
Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Avrupa Birliği'nin arabuluculuğunda diyaloğun sürdürülmesi için NATO'daki müttefiklerin ve uluslararası ortakların çağrısına katıldığını Cumhurbaşkanı Begaj'ın medyasından duyurdu.
"Kosova ile Sırbistan arasındaki tüm açık konuları gerektiği gibi ele almak ancak yapıcı ve yoğun bir diyalog yoluyla mümkün olacaktır. Arnavutluk, bölgede barış ve istikrarın korunmasına tüm olanak ve kapasiteleriyle katkıda bulunmaya ve ayrıca Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğun sürdürülmesini güçlü bir şekilde desteklemeye devam edecektir." dedi.

Bu içerik 01.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.