Arnavutluk Başbakanı veri tabanı sızıntısı için özür diledi

Resim

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Perşembe günü yaptığı açıklamada, kamu personeli ve özel sektör çalışanlarının kişisel bilgilerinden oluşan veri sızıntısıyla ilgili özür diledi. Rama’ya göre, kamuya ait bir veri tabanından gerçekleştirilen bu sızıntı bir siber saldırıdan ziyade içeriden destekli bir eylem.

Yaklaşık 637 bin kişinin kişisel kimlik numaralarını, istihdam ve maaş bilgilerini içeren bir dosya bu hafta içinde sızdırılmış, mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla da yaygın bir biçimde paylaşılmıştı. Yaptığı basın toplantısında sızıntının kaynağının araştırıldığını dile getiren Başbakan Edi Rama, “ön araştırmalara göre, sızıntı bir dış siber saldırının sonucu olmaktan çok içeriden paylaşılmış gibi görünüyor” dedi. Rama, ayrıca, “bunun halk ve hükümet arasında karışıklık ve düşmanlık yaratmak amacıyla gerçekleştirildiğini düşündüğünü” iletti.
Arnavutluk’ta geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen parlamento seçimlerinden önce de devlete ait bir veri tabanından kişisel kimlik bilgileri sızdırılmıştı.

Kaynak: https://bit.ly/3JtBa6O (Erişim tarihi, 28.12.2021)
Bu içerik 23.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 68 kez okundu.