Arnavutluk Başbakanı Rama ile Kosova Başbakanı Kurti Münih’te bir araya geliyor

ResimMünih’teki Güvenlik Konferansına katılan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin de yer aldığı bir fotoğraf paylaştı.

Cuma günü çalışmalarına başlamış olan Münih Konferansı’nda Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da yer almaktadır.

Bir gün önce konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Kurti ile çok iyi bir ilişkiye sahip olduklarını görüşmelerinin ilham verici ve mizah dolu olduğunu ve beraberken çok güldüklerini söyledi.

Konuşmasının devamında, Sırbistan konusunda yaklaşımlarının farklı olduğunu ancak hedeflerinin aynı olduğunu dile getiren Rama, “Kosova Başbakanı Kurti ile aynı şeyi istiyoruz fakat yöntemlerimiz farklı. Arnavutlar birlikte olmak zorunda. Elbette Kurti de bunu istiyor fakat buna giden yolun ne olduğu konusunda ben kendisiyle aynı görüşü paylaşmıyorum. Bence benim öngördüğüm yol daha kısa. Lakin Kosova’nın ne yapması gerektiğine karar vermesi gereken kişi de Kurti” şeklinde açıklama yaptı.

Bu içerik 18.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.