Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Prag ziyaretinin detayları

ResimPrag’da düzenlenen ve 44 Avrupa ülkesinin liderlerinin katıldığı Avrupa Siyasi Topluluğu’nun ilk toplantısına Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pan-Avrupa ailesinin Prag Kalesi'ndeki büyük toplantısının sonunda Avrupa Siyasi Topluluğu'nun kuruluş toplantısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Söz konusu zirveden birlik ve destek mesajları Ukrayna'ya gönderildi. Dünyayı etkisi altına alan pandemiden sonra devlet başkanları bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu ve bölgesel çatışmalar ele alındı.

Zirve’nin açılış konuşması Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından yapıldı. Avrupalı ​​mevkidaşlarının Rusya ve enerji krizi konusundaki tutumunu ele alan Rama, daha önceki toplantıda Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile birlikte bir internet platformu olan "Politico"da görüşlerini sunmuştu.

Açılış konuşmasında Rama, "Rusya'nın sebepsiz saldırganlığı, bizim kıtamızın temellerini, demokrasiyi ve ortak değerlerimizi nasıl koruyacağımızı yeniden düşünmeye zorladığı bir gerçektir. Bu nedenle, biz Avrupa olarak, güçlü, tutarlı ve birlikte hareket etmeliyiz" dedi.
 

 

Bu içerik 07.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 55 kez okundu.