Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, Davos Ekonomik Forumu'na katılması bekleniyor

ResimArnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın önümüzdeki hafta Davos'a gitmesi ve burada 16-20 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenecek Davos Ekonomik Forum'a katılması bekleniyor. A2 ve CNN'in haberine göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç'in de bu toplantıda hazır bulunacağı öğrenilirken, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani'nin de katılacağının teyidi bekleniyor.

130 ülkeden 2 bin 700'den fazla liderin katılacağı forumun teması "Parçalanmış bir dünyada işbirliği" olacak. Toplantıda, dünyada meydana gelen çok sayıda ekonomik krizin değerlendirilmesi ve jeopolitik konumların masaya yatırılması bekleniyor.

Liderler, on yılın sonuna kadar daha sürdürülebilir ve dirençli bir dünya için temelleri atarken aynı zamanda acil ihtiyaçları da ele alınacak. Görüşülmesi ve tartışılması beklenen konular ekonomi, enerji ve gıda krizleridir. 53. yıllık geçmişi olan Ekonomik Form’un bu seneki programı, dünyanın en acil sorunlarının üstesinden gelmek için çözümlere ve kamu-özel sektör işbirliğine odaklanıyor.

Ekonomik Form’a Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve BM Genel Sekreteri António Guterres de katılacak.

Bu içerik 13.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.