Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: Turizm, Arnavutluk'un ekonomisini ve dünyadaki temsilini dönüştürüyor

Resim

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Avrupa Komisyonu'nun Tiran'da gerçekleştirilen 70. toplantısını tarihi bir olay olarak nitelendirdi. Başbakan Rama, bu toplantıda yaptığı konuşmada, turizmin etkisinin ekonomiyi ve Arnavutluk'un dünyadaki temsilini inanılmaz derecede dönüştürdüğünü ve geliştirdiğini ifade etti.

"Turizm sayesinde sadece turizmin ekonomi için önemini değil, aynı zamanda kendini tanımlama duygusunu ve insanlara sunabileceğimiz insanlık duygusunu da daha iyi anlayacağımızı umuyoruz" dedi.

Başbakan Edi Rama, Arnavutluk'un turizmin gelişmesi yönünde attığı adımları göstermek amacıyla ülkenin komünist diktatörlük döneminde yaşadığı izolasyon durumuna dikkat çekti.

"Tarihte herkesten tamamen koptuğumuz, izole edildiğimiz bir dönemi hepimiz biliyoruz ve yaşadık. 30 yıl öncesine kadar bu ülkede karşılaştığımız durumu bugün hayal bile edemiyoruz. O dönemde 5 bin turistimiz vardı ve bunlar sıradan değil Marksist-Leninistti" dedi Rama.

“Geçen yıl Arnavutluk'ta 10 milyona aşkın turist vardı. Yılın ilk aylarında beri çok yüksek rakamlarla bugün bambaşka bir gerçeklikle karşı karşıyayız diye devam etti.

Başbakan Edi Rama, bu yöndeki başarının yanı sıra birçok zorluğun da bulunduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: "Arnavutluk'un sürdürülebilir bir şekilde gelişmesini ve turizmin ön plana çıktığı bir destinasyon olmasını istiyorsak bu konuya daha da fazla önem vermeli ve daha çok çalışmalıyız" dedi.

 

Kaynak: https://telegrafi.com/takimi-komisionit-per-evropen-te-unwto-rama-turizmi-po-transformon-ekonomine-dhe-perfaqesimin-e-shqiperise-ne-bote/ (Erişim tarihi,  07.04.2024).

Bu içerik 07.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.