Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: Sırbistan ile ilişkilerimizi güçlendirdik ancak Kosova'nın bağımsızlığından bir adımımızı bile geri çekmiyoruz.

ResimArnavutluk Cumhuriyeti Başbakanı Edi Rama, Kosova ve bölgedeki diğer ülkeleri bir kez daha “Açık Balkanlar” girişimine katılmaya çağırdı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Edi Rama, bu girişimin Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog sürecini kolaylaştıracağını söyledi.

Edi Rama: “Açık Balkanlar'ın en iyi mesajı şudur: Karanlık geçmişi geride bırakmak ve anlaşmazlıkları çözmek ve zaman ilerledikçe daha fazla iyi neden bulmak için her şey üzerinde anlaşmaya varmanın gerekli olmadığıdır.”

“Arnavutluk, Sırbistan ile ilişkilerini güçlendirerek, Kosova'nın bağımsızlığının her ülke tarafından tanındığı konumundan bir santimetre bile uzaklaşmayacak.” şeklinde sözlerine devam etti.

Bunun beraberinde, Kosova ve Sırbistan çıkmazın ötesine geçmeli ve Avrupa Birliği ve ABD tarafından desteklenen bir anlaşma için çalışmalılar.

Diyalog sadece en doğru yol değil, aynı zamanda bu sorunlarla başa çıkmanın tek yoludur. Açık Balkanlar'ın yalnızca bu süreci kolaylaştıracağına inanıyorum” dedi.
 
Bu içerik 24.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.