Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in ziyareti Arnavutluk için özel bir öneme sahip

Resim

Başbakan Edi Rama, Amerika Birleşik Devleteleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan ziyaretini Arnavutluk için özel bir öneme sahip olarak nitelendirdi. Başbakan Edi Rama, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada ABD ve Arnavutluk’un stratejik ortaklığının önemine vurgu yaptı.

Açıklamada Arnavutluk Başbakanı Edi Rama "Amerika Birleşik Devleteleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu bölgede, barışa, demokratik istikrara ve kapsamlı işbirliğine kararlı bir müttefik ülke olan Arnavutluk’u bulacak. Arnavutluk bölgedeki tüm komşularına dostluk elini uzatmıştır. Avrupa Birliği ile ABD'nin Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerinin normalleştirilmesi yönündeki çabalarını desteklemiştir. Bölgenin güvenlik ve kalkınmasını hiçbir çekince olmaksızın desteklemektedir. Trajedilerle, çatışmalarla ve geri kalmışlıkla dolu geçmişin, yerini fırsatlarla, ortaklıklarla ve olumlu yönde ilerlemeyle dolu geleceğe umutla bakabilmemiz gerekmektedir" diye yazdı.

Arnavutluk Başbakanı ayrıca, Blinken'in ABD ile yakın işbirliği içinde savunma kapasitelerini artırmak için çok yönlü yatırımları sürdürmeye istekli bir Avrupa-Atlantik İttifakı üyesi olan aynı zamanda bir NATO ülkesi olan Arnavutkluk’u bulacağını söyledi. Arnavutluk'un ve tüm üye ülkelerin NATO'yu güçlendirme yönündeki ortak taahhüdü çerçevesinde yeni birlikler ve kaynaklar tahsis etmeye sürekli olarak hazır olduğunu belirtti.

 

Kaynak: https://telegrafi.com/rama-vizita-e-sekretarit-blinken-vlere-e-vecante-per-shqiperine/ (Erişim tarihi, 10.02.2024).
Bu içerik 10.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.