Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: AB'ye giden süreci hızlandırma fırsatımız var

Resim

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Birliği üyeliği için ulusal müzakere heyetiyle yaptığı toplantıda, ülkenin AB’ye katılması için elinde belirli tedbirler olduğunu vurguladı. Bu tedbirleri kullanarak AB sürecini hızlandırmanın bir fırsat olduğunu belirtti.

“Arnavut hükümetinin gücü, yeteneği ve iyi niyeti konusunda şüphe duymamalıydım çünkü sonuçta bu onların işi. Güvensizlik virüsü, sürekli kötü haberlerle beslenen ve hükümetin büyük çoğunluğunun yeterince takdir edilmemesine neden olan bir durumdur. Arnavutluk halkının ve ekibimizin başarısı sonucunda bu güvensizlik virüsüne karşı sessiz bir intikam almış olduk. Başta endişeli olsam da, bu işi başarıyla bir noktaya kadar getirdik. Şu anda süreci hızlandırmak elimizde. Ancak unutulmamalıdır ki, bu sürecin amacı geri çekilmek değil, çünkü biz bu süreci çok önceden başlattık.”

“Süreci daha da hızlandırma imkânımız var. Bu sadece AB’ye girmek için değil, aynı zamanda AB’yi buraya getirmek için yapılmalıdır. Her sektörde Avrupa normları, Avrupa hukuki tedbirleri ve işleyiş şekli burada, yani Arnavutluk’ta kurulmalıdır. Yönetim içinde çalışmanın önemini vurgulamak istiyorum. Denizin ne kadar büyük olduğunu söylemekten öte, bu sürecin olmazsa olmazı, yapılması gerekenleri kanuna yazmaktır. Müzakerelere başlamadan önce, kanunların birleşimini hazırlamak için Majlinda’dan yardım istedim. Adalet çok önemli. Adalet olmadan, uzlaşmak mümkün değil.”

Kaynak: https://zeri.info/aktuale/518339/rama-ne-kemi-mundesi-ta-pershpejtojme-me-shume-procesin-drejt-be-se/ (Erişim tarihi, 18.12.2023).
Bu içerik 18.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.