Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: "Açık Balkanlar" pazar/ticaret alanını genişletiyor, bölgede engelsiz ulaşım sağlıyor

Resim
Başbakan Edi Rama bugün Hollanda'da yaptığı açıklamada,  Açık Balkanlar’ın 20 milyon nüfuslu bir alanda engelsiz bir pazar/ ticaret alanı sağladığını ifade etti.

Başbakan Rama, Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, Maliye ve Ekonomi Bakanı Delina Ibrahimaj bugün Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Hollandalı işletmelerin temsilcilerinin yanı sıra Arnavutluk’ta faaliyetlerini genişletmek isteyen diğer yatırımcılarla bir görüşme gerçekleştirdi.

"Pazar/ticaret alanı büyüklüğü çok önemli ve 'Açık Balkanlar' aracılığıyla yaptığımız şey tam olarak bu. Pazar alanını genişletiyoruz ve bulunduğumuz bölgede neredeyse 20 milyon kişiye ulaşan bu pazarda tamamen engelsiz bir ulaşım sağlıyoruz" dedi.

Başbakan, Dıraç Limanı ve diğer yeni havaalanları ve limanların inşasıyla işlerin değişeceğine olan inancını dile getirdi.

“Yeni liman ve havaalanları işleri değiştirecek. Ama biz çok gerilerden geliyoruz. Bölgeden bahsetmişken, Dünya Bankası verilerine göre Balkanlar'da kamyonların bir ülkeden diğerine gitmesi için bir yılda bekleme süresi ticaret açısında kabul edilmesi mümkün olmayan bir zaman dilimini kapsamaktadır. Yani bu bir pazar değil, çok sınırlı bir alan olmaktadır. Ancak bu zaten değişmekte, yeşil şeritler açıp bu yönde ilerliyoruz” dedi Başbakan Edi Rama.

 

Bu içerik 05.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 114 kez okundu.