Arnavutluk, Kırım platformunu destekliyor. Rusya sert tepki veriyor: Bu girişim ilişkilerimize yansıyacak.

Resim
Arnavutluk, Ukrayna'yı desteklemek amacıyla Kiev'de düzenlenen Kırım Platformu Zirvesi'ne katıldı. Bu platformda Parlamento ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Elisa Spiropali, Kırım'ı desteklediğini belirtti. Bakan Spiropali, Kırım'ın ilhakının ve Rusya'nın saldırganlığının uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit olduğunun altını çizerek, bu açıklamayla Arnavutluk, Kırım Platformu Zirvesi'ne destek veren 44. ülke oldu.
Ancak Rus devleti bu açıklamaya tepki gösterdi. Rusya'nın Tiran Büyükelçiliği tarafından yapılan bir açıklama ile Moskova'nın tutumunu netleştirdi:
Rus devleti için Kırım sorunu Mart 2014'ten beri kapatılmıştır. Bu zirvenin katılımcıları ağırlıklı olarak NATO ülkeleriydi ve Kırım yarımadasının bugünkü Ukrayna devletinin bir parçası olması gerektiği yanlış algısında birleştiler. Biz de bu zirveye katılan devletleri Rusya Federasyonu'nun toprak bütünlüğüne yönelik bir suikast girişimi olarak değerlendirmekle yükümlüyüz ve bu her devletle olan ilişkilerine açıkça yansıyacaktır.

Kaynak: https://shqiptarja.com/lajm/shqiperia-mes-vendeve-qe-mbeshteti-ukrainwn-me-platformen-e-krimese-rusia-pergjigjet-ashper-atentat-territorial-do-reflektohet-ne-marredheniet-tona    (Erişim tarihi, 25.08.2021)

Bu içerik 25.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.