Arnavutluk, İran İslam Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerini kesti

Resim
Arnavutluk, İran İslam Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerini kesiyor.

Karar, Arnavutluk Cumhuriyeti Hükümeti'nin dijital altyapısını yok etmeyi amaçlayan siber saldırının arkasında İran İslam Cumhuriyeti'nin olduğu çürütülemez delillerle kanıtlanmasının ardından bugün Başbakan Edi Rama tarafından açıklandı.

Karar, İran İslam Cumhuriyeti büyükelçiliğine resmi nota ile bildirildi ve diplomatik misyonların 24 saat içinde Arnavutluk'tan ayrılması istendi.

“Bakanlar Kurulu İran İslam Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin derhal sona erdirilmesine karar verdi. Bu karar, güvenlik personeli de dâhil olmak üzere tüm diplomatik ve teknik-idari personelin 24 saat içinde Arnavutluk Cumhuriyeti topraklarını terk etmesi talep edilen İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliğine resmi bir notta bildirildi.”

Başbakan Edi Rama, 15 Temmuz 2022'de meydana gelen siber saldırının İran İslam Cumhuriyeti tarafından organize edilen ve desteklenen bir devlet saldırısı olduğunu açıkladı.

Tiran’a kendi ekiplerini getiren uzman terörle mücadele dijital ajansları ile yapılan işbirliği sonucunda 15 Temmuzda Arnavutluk’a yapılan saldırının siber suç dünyasından bireyler veya bağımsız gruplar tarafından değil, bir devlet saldırısı olduğu belirlendi.

Derinlemesine yapılan araştırmalar, ülkemize yönelik yapılan siber saldırının, dört grup ile birlikte angaje olan İran İslam Cumhuriyeti tarafından düzenlendiğini ve desteklendiğini kanıtladı. Bu gruplar arasında siber terörizmin en kötü gruplarından biri olan ve daha önce İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Güney Kıbrıs’a da siber saldırı düzenlemiş olan grup vardı.

 

Bu içerik 07.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.