Arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Arnavutluk ekipleri ülkelerine geri döndü

Resim6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremden sonra Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek adına hazır bulunan üç Arnavutluk ekibi ülkelerine geri döndü. Aralarında Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri, olağanüstü insani hal ekibi ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 85 kişiden oluşan üç ekip, 11 günlük yoğun çalışmanın ardından, yetkililer ve Türk vatandaşlarının alkışları eşliğinde uğurlandı. Uğurlama törenine katılan Arnavutluk'un İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej de Arnavut arama kurtarma ekiplerine emekleri için minnettarlığını iletti.

Arnavutluk ekiplerinin çalışmalarda üstlendiği rol üzerine bilgilendirme yapan Albay Elton Reso, arama kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altında mahsur kalan ve aralarında hayatta kalanların da bulunduğu 26 kişinin Arnavut ekipleri tarafından çıkarıldığını dile getirdi.
Arnavutluk ekipleri, Türk acil servisleriyle koordinasyon halinde, ağırlıklı olarak Malatya bölgesinde görev aldı.

Arnavutluk, Türkiye'nin yardım çağrısına ivedilikle yanıt vermiş ve bu doğrultuda 24 saat içinde ilk Arnavut kurtarma ekibi deprem bölgesine intikal ederek çalışmalara katılmıştı.
 
Bu içerik 18.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.