AP’nin Kuzey Makedonya Raportörü Küçük, anayasa değişikliklerini hatırlatarak Avrupa Parlamentosu’nda Kuzey Makedonya oylamasının ertelenmesini istedi

Resim

Bulgaristan’ın Avrupa Parlamentosu üyesi İlhan Küçük’ün basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Parlamentosu'nun Kuzey Makedonya raportörü Küçük, AP'de Haziran sonunda yapılması planlanan rapora ilişkin oylamanın resmî olarak ertelenmesini talep etti.
İlhan Küçük açıklamasında “Raporun oylanmasından önceki dönemin Kuzey Makedonya'daki siyasi elit için ciddi bir sınav teşkil edeceğine ve gerekli anayasa değişikliklerinin uygulanması suretiyle ülkenin Avrupa entegrasyonu yolunda ilerlemeye hazır olup olmadığının ölçüsü olacağına inanıyorum. Aksi takdirde Kuzey Makedonya'nın Avrupa’ya dahil olma isteğine inanmayanlar haklı çıkabilir. Her iki seçenekte de Avrupa Parlamentosu, sonbaharda raporu büyük bir çoğunlukla oylarken net bir çizgiye sahip olacak.” dedi.
AP'nin Kuzey Makedonya raportörüne göre, oylamanın ertelenmesi yapıcı bir diyaloğun sağlanmasına ve AP'nin dışişleri komitesinde ortak geleceklerini Avrupa ailesinde gören iki komşu ülke olarak Kuzey Makedonya ile Bulgaristan arasındaki güvenin pekişmesine katkıda bulunacaktır. Avrupa ailesinde ortak bir gelecek ve özlem var.

(Erişim tarihi,  21.06.2023)
Bu içerik 20.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.