AP Milletvekili Yoncheva: Avrupa Parlamentosu Bulgar Savcılığından Barcelonagate ile ilgili detayları istedi

Resim
LIBE Demokrasi, Hukukun Üstünlüğü ve Temel Haklar İzleme Grubu (Rule of Law and Fundamental Rights Monitoring Group-DRFMG) üyesi olan AP Milletvekili Elena Yoncheva çarşamba günü yaptığı açıklamada DRFMG’nin Barcelonagate soruşturmasının 2020’den bu yana kaydettiği gelişmelere ilişkin bilgi talep ettiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu’nda Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu’nu temsil eden Yoncheva, DRFMG’nin tek Bulgar üyesi.
Bulgaristan, Yoncheva’nın girişimiyle 2020 yazından bu yana grubun incelemesi altında bulunuyor. Barcelonagate, dönemin Başbakanı Boyko Borisov’un komodininde bulunan tomar tomar paralar ve altın külçelerinin fotoğraflarının yanı sıra bu olayla ilgili Bulgar makamlarına bazı soruların gönderildiği Eylül 2020’den bu yana AP milletvekillerinin ilgi odağında.
Yoncheva’nın Perşembe günü yapılacak izleme grubu toplantısında Bulgaristan’da hukukun üstünlüğüne ilişkin son gelişmeler hakkında milletvekillerine bilgi vermesi bekleniyor.
İzleme grubu bu yılın sonbaharında Bulgaristan’da ikinci bir misyon gerçekleştirecek. İlk ziyaret Eylül 2021’de gerçekleşmiş ve milletvekilleri Başsavcı Ivan Geshev ile de bir araya gelerek Barcelonagate ve altın külçelerinin fotoğrafları konusunu tekrar gündeme getirmişlerdi. Bulgar makamlarına gönderilen ve onlardan gelen bazı belge ve mektuplar izleme grubunun internet sitesinde yer alıyor.

Bu içerik 31.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 32 kez okundu.