Antalya Diplomatik Forumu’nda Bujar Osmani-Hakan Fidan görüşmesi

Resim
Antalya Diplomatik Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye gelen Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme esnasında taraflar, iki ülke arasında güçlü geleneksel dostluk ve ortaklık ruhuyla yürütülen ilişkilerin genel seviyesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bunu güçlendirmek için iki hükümet arasında ortak bir toplantı başlatılması konusunda mutabakata vardılar.
Osmani, “Bu yıl, iki dost ve müttefik ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 32. yılını kutlayacağız. Bu geleneksel ortaklığımızı iki hükümetin ortak toplantısı yoluyla beslemeye devam etmek bizim yükümlülüğümüzdür." dedi.
İki ülke arasındaki ticari alışverişe değinen Osmani, iki ülke arasındaki ticari alışverişin son 5 yıldır sürekli büyüme içerisinde olduğunu, bu doğrultuda ekonomik ve turistik işbirliği için de tüm potansiyelleri kullanmayı hedeflediklerini vurguladı.
Görüşmede, uluslararası kuruluşlar bünyesinde çok taraflı işbirliği, özellikle de NATO İttifakı bünyesindeki ittifak ele alındı.
Görüşmede ayrıca, diğer güncel dış politika konularının yanı sıra yeni jeopolitik koşullardan kaynaklanan zorluklar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Osmani, Antalya'da kaldığı süre boyunca farklı ülkelerden meslektaşlarıyla çok sayıda toplantı gerçekleştirdi.

Bu içerik 02.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.