Analistlere göre Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić görüşmesinden herhangi bir anlaşma çıkmayacak

Resim

18 Ağustos'ta Kosova ile Sırbistan heyetleri arasında gerçekleşecek olan görüşmelerin anlaşmaya varma şansı Kosovalı ve Sırp kanaat önderleri tarafından düşük görülüyor. Hatta Kosova’nın kuzeyinde yer alan ve Sırpların çoğunlukta yaşadığı bölgede kaçak yapılarla barikat kurduğu 31 Temmuz'a benzer bir durumun olabileceği konusunda da uyarılar söz konusu.
Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic arasında 18 Ağustos'ta Brüksel'de yapılacak görüşme büyük bir ilgiyle bekleniyor. Analist Agon Maliq'e göre, Kosova Hükümeti'nin plaka ve kimlik belgelerine ilişkin kararları sonucu 31 Temmuz'da Kosova'nın kuzeyinde yaşanan gerginlik Eylül ayında da söz konusu olabilir.
Analist Agon Maliq "Tarafların her biri pozisyonlarında kararlılar. Kosova'nın karşılıklı bağımsızlık kararının tanınmasını kabul etmeyi bir zayıflık olarak görecek olan Aleksandar Vučić geri çekilme gibi bir karar almayacaktır. Bana öyle geliyor ki, Eylül ayında öngörülemeyen sonuçlarla karşılaşabiliriz, Brüksel'deki toplantı ile sorunların çözebileceğinden şüpheliyim" dedi.
Sırp analist Duşan Janjiq önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıdan herhangi bir sonuç beklemiyor. Aynı zamanda, Duşan Janjiq, Eylül başında Kosova'nın kuzeyinde benzer gerilimlerin olabileceğini düşünüyor.

Bu içerik 15.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 187 kez okundu.