Ana Brnabiç Hükümet'in özel oturumunun arifesinde: Sırbistan üzerindeki baskı korkunç, ilkesiz ve Kosova'nın Avrupa Komisyonu’na kabul edilme ihtimali bir skandal

Resim

Sırbistan Meclis Başkanı Ana Brnabiç bugün Happy televizyonuna yaptığı açıklamada, Kosova'nın Avrupa Konseyi'ne kabul edilmesi yönündeki "skandal olasılık" karşısında nasıl tepki verileceği ilgili olarak, Sırbistan Hükümeti'nin saat 10.00'daki Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç'in de katılacağı özel oturumunda tartışılacağını söyledi.

Brnabiç, "Baskılar korkunç, ilkesiz ve Kosova'nın Avrupa Komisyonu’na kabul edilme olasılığı bir skandal. Bu, Avrupa Komisyonu’nun hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunmasıyla ilgilenen bir kuruluş olarak meşruiyetini geçersiz kılıyor. Bu karar Avrupa Komisyonu’nun Tüzüğü'nün 4. maddesine aykırıdır" dedi.

Brnabiç, Avrupa Komisyonu raportörü Dora Bakojani'nin başlangıçta Kosova'nın kabulü için yalnızca üç koşuldan söz ederken, on gün sonra birinin (Visoki Decani Manastırı’nın geri verilmesi şartının yerine getirilmesi) yeterli olduğunu söylemediğini belirtti ve

"Bakoyani’nin de gelmiş olduğu Yunanistan da dahil olmak üzere beş Avrupa Birliği üyesi tarafından devlet olduğu tanınmayan Kosova’nın Avrupa Komisyonu’na alınması tam anlamıyla bir skandal” dedi.

 

Kaynak: https://www.danas.rs/rubrika/kultura/scena/ (Erişim tarihi:04.04.2024)

Bu içerik 04.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.