Amerikan Kara Şahin helikopterleri UH-60 Black Hawk Arnavutluk'a geldi, ABD bunu tarihi olarak nitelendirdi

Resim
ABD'nin Tiran Büyükelçiliği, Amerikan UH-60 Black Hawk helikopterlerinden oluşan bir birliğin ABD'den Arnavutluk'a geldiğini duyurdu.
ABD'nin Tiran Büyükelçiliği'nden yapılan duyuruda "Arnavutluk'un ilk UH-60 Black Hawk helikopterlerinin tarihi bir olay olarak ülkeye gelişi bugün gerçekleşti. ABD'ye ait bir C-17 nakliye uçağı ile birlikte bugün Arnavukluk’un başkenti Tiran’a geldi. Bu helikopterler, Arnavutluk'un 50 milyon dolardan fazla ABD yardım fonuyla desteklenen ilk UH-60 Black Hawk helikopteri siparişi olma özelliğini de taşıyor” denildi.
Duyuruda, “Yeni helikopterler, Arnavutluk hava kuvvetlerinin yeteneklerini ve tıbbi tahliye, personel kurtarma, arama ve kurtarma görevlerini yürütme yeteneğinin güçlendirilmesine yardımcı olmanın yanı sıra NATO'nun operasyonlarını ve tatbikatlara yönelik lojistik hareketlerini destekleyecektir. ABD Arnavutluk'la olan savunma alanındaki güçlü ortaklığından dolayı gurur duymaktadır” denildi.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, bu helikopterlerin gelişini "stratejik müttefik ABD ile işbirliği içinde ülkenin güvenliği için çok önemli bir yatırım" olarak nitelendirdi.
Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi, helikopterlerdeki ekipmanların ülke için önemli olduğunu belirterek, ABD'ye desteklerinden dolayı şükranlarını dile getirdi. Ülkenin savunma ve güvenliğinin "mutlak" öncelik olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Bu içerik 14.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.