Amerikan Büyükelçisi Hovenier, Kosova'daki özel sektörün önemli bir rol oynadığını söyledi

ResimAmerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Jeffrey Hovenier, Kosova’daki Amerikan Ticaret Odası’nın yardım yemeğinde yaptığı açılış konuşmasında, özel sektör mensuplarının önemli bir rol oynadığını söyledi.

Hovenier, işletmelerin enerji çeşitlendirmesi, ekonomik güçlendirme ve hukukun üstünlüğü açısından önemli olduğunu vurguladı.

Enerji çeşitlendirmesi hakkında konuşan Amerikan Büyükelçisi, Kosova’nın eski elektrik santrallerinin enerji arzının öngörülebilirliği, vatandaşların sağlığı ve potansiyel yatırımcıların cazibesi üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyledi.

Büyükelçi, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı 16 günlük aktivizmin altını çizerek, kapsamlı ekonomik güçlendirmenin önemini vurguladı. Kadınların iş dünyasında rekabet etmek için eşit fırsatlara sahip olduklarında çok iyi performans gösterdiklerini söyledi.

Hovenier, OEAK’tan hepimiz eşit bir ortam sağlamanın savunucuları olurken profesyonel gelişimin önündeki ve insanların önündeki cinsiyete dayalı engellerin ortadan kaldırılmasını sağlamak için Kosova toplumunda lider bir rol oynamasını istedi.

Aynı şekilde, Büyükelçi Kosova’nın yolsuzlukla mücadele çabalarını memnuniyetle karşıladı ve USAID’in ticaret mahkemesinin kurulmasındaki aktif rolü de dahil olmak üzere ABD Hükümetinin bu çabaları desteklemeye dahil olduğunu ekledi.

Konuşmasının sonunda büyükelçi, ABD Büyükelçiliği ve OEAK’ın ortak misyonu olan egemen, bağımsız, başarılı ve müreffeh bir Kosova için karşılıklı vizyonu ilerletmeye yardım ettikleri için iş dünyasına teşekkür etti.

Bu içerik 16.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.