Amerikalılar Hırvatistan tarafından 8 Black Hawk helikopterinin satın alınmasını onayladı ve anlaşmanın tahmini maliyetini açıkladılar

Resim

Pentagon, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 500 milyon dolar değerindeki bir sözleşme kapsamında Black Hawk helikopterlerinin Hırvatistan'a potansiyel satışını onayladığını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Güvenlik İşbirliği Ajansı'nın basın açıklamasında AB ve NATO üyesi olan Hırvatistan'ın 8 adet Black Hawk helikopteri talep ettiği belirtti. Black Hawk helikopteri, askeri çok amaçlı bir helikopterdir ve Avrupa ülkeleri dâhil olmak üzere, yaklaşık 30 ülkede kullanılmaktadır.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada önerilen satışın, Avrupa'da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir güç olmayı sürdüren bir NATO müttefikinin güvenliğini artırarak ABD'nin dış politikasını ve ulusal güvenliğini destekleyeceği belirtildi. Önerilen satışın, Hırvatistan'ın mevcut ve gelecekteki caydırma yeteneğini artıracağı ifade edildi. Basın açıklamasında bölgede meydana gelebilecek olası bir çatışmada Hırvatistan’ın ABD’ye ve koalisyon güçlerine destek vereceğine inanıyoruz denildi.

Dışişleri Bakanlığı daha önce 2 Black Hawk UH-60M helikopteri ve yedek parçalarının Hırvatistan'a 115 milyon dolara satışını onaylamıştı, bunun ardından ABD, 2022'de gelecek 2 helikopteri daha Hırvatistan'a bağışlamıştı.

Kaynak: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/amerikanci-nam-odobrili-nabavu-jos-8-black-hawk-helikoptera-objavili-i-na-koji-iznos-procjenjuju-cijeli-posao-15420139 (Erişim tarihi, 27.01.2024)

Bu içerik 27.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.