Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius Bosna Hersek’te

Resim

Resmi temaslarda bulunmak için Bosna Hersek'e gelen Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, törenle karşılandıktan sonra Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez ile görüştü.

Helez, Almanya'nın NATO üyeliğine verdiği destek ve Bosna Hersek’in bu konu ile ilgili yerine getirmesi gerekenleri görüştüklerini söyledi. Helez; "Almanya, Bosna Hersek'in dış politikasında kilit konumda olan dostlarından biridir. Almanya, Bosna Hersek’i, AB ve NATO ittifakı konusunda tam olarak destekliyor. Bakana, Bosna Hersek ve Silahlı Kuvvetler için yaptığı her şey için teşekkür ediyorum. 2021'den bu yana Almanya, Bosna Hersek’e, Silahlı Kuvvetlerin koşullarını iyileştirmek için oldukça fazla yardımda bulundu" dedi.

Öte yandan Pistorius; "İlişkilerimizi genişlettik, kapasitelerin güçlenmesine katkı sağlıyoruz. Ziyarette yatırımın takdir edildiğini gördüm, bölgenin istikrarı açısından önemli, devlet idaresinin işleyişine katkı yapabilmemiz önemli" dedi. Pistorius ayrıca, bölge istikrarının anahtarının istikrarlı bir Bosna Hersek olduğunun altını çizdi ve Bosna Hersek’e, Rusya'ya karşı tutumundan dolayı teşekkür etti.

Kaynak:https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemacki-ministar-odbrane-boris-pistorius-u-bih-sprijeciti-rusiju-da-izazove-krizu-u-regiji/240206097  (Erişim tarihi: 07.02.2024)

Bu içerik 06.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.