Almanya'nın Kosova Büyükelçisi Joern Rohde, Kosova'nın neden Avrupa Konseyi'ne katılamadığını açıkladı

Resim
Almanya'nın Kosova Büyükelçisi Joern Rohde, Kosova'yı Anayasa Mahkemesi'nin Deçan Manastırı'nın mülkiyeti ilgili kararına uymamakla eleştirdi. "Kallxo Përnime" programına verdiği röportajda, mahkeme kararlarına saygı göstermeyen Kosova'nın Avrupa Konseyi üyesi olamayacağını ekledi.

"Kosova, Avrupa'da üye olmayan tek devlettir. Her ne kadar yakın zamanda bazı devletler ayrılmış olsa da, benim görüşüme göre Avrupa Konseyi’ne üye olmak Kosova için önem taşımaktadır. Bu hedefe mümkün olan en kısa sürede ulaşmanın en iyi yolu gerekli çalışmaları yapmaktır. Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Mahkemenin kararlarının uygulanmaması hukukun üstünlüğünün açık bir ihlalidir ve bu hedefe mümkün olan en kısa sürede ulaşmanın en iyi yolu bu değildir" dedi Almanya'nın Kosova Büyükelçisi Joern Rohde.
"Kosova demokratik bir devlettir ve demokratik bir devlette anayasanın garantörü olan Anayasa Mahkemesidir. Anayasa Mahkemesi önemli bir karar vermiştir; eğer Kosova, Avrupa Konseyi üyesi olmak istiyorsa söz konusu mahkemenin kararlarına uyması ve uygulaması gerekmektedir. Eğer kararlara uyulur ve uygulanırsa Avrupa Konseyi üyesi olma yolunda önemli bir ilerleme sağlanmış olur" diye ekledi.

Bu içerik 11.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.