Almanya Kosova’nın kuzeyindeki barikatların hemen kaldırılmasını istedi

Resim

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Sırpların Kosova'nın kuzeyinde kurmuş olduğu barikatların yasa dışı olduğu ve kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Alman hükümeti, Priştine ile Belgrad arasındaki gerilimin tırmanmasıyla ilgili alarm verdi ve Kosova sınırı yakınında Sırplar tarafından kurulmuş olan barikatların kaldırılmasına yönelik çabaların sürdüğünü bildirdi.

Sırplar, görev başındaki polis memurlarına saldırmakla suçlanan eski bir Sırp polis memurunun tutuklanmasına tepki olarak son üç hafta içinde Kosova'nın kuzeyinde 10'dan fazla barikat kurdu.

Bunun yanı sıra, Sırbistan’daki Sırplar, Kosova’daki Sırplara destek amacıyla Salı günü Merdare Sınır Kapısı’nın iki kilometre yakınlarında barikat kurarak sınır kapısına götüren yolu kapattı.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan olan açıklamada, Kosova Sırpları tarafından kurulmuş olan yasadışı barikatların bir an önce kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Bu arada Sırbistan'ın önemli bir müttefiki olan Rusya, Kosova’nın kendilerine yönelik bölgede gerilimi körüklediği yönündeki suçlamalarını reddederken, Belgrad'a verdiği desteği de doğruladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Sırbistan’ın bağımsız bir ülke olduğunu dolayısıyla bu durum ile ilgili Rusya'nın etkisini aramanın kesinlikle yanlış olduğunu ifade etti.

Kaynak: https://telegrafi.com/gjermania-kerkon-heqjen-e-menjehershme-e-barrikadave-ne-veri/, (Erişim tarihi, 28.12.2022) 

Bu içerik 28.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 51 kez okundu.