Almanya, Bosna Hersek'teki EUFOR misyonuna asker göndermeyi düşünüyor

ResimAlmanya, 2012 yılından beri Bosna Hersek'teki EUFOR misyonunda asker bulundurmuyor ancak bazı haber kaynakları Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Bosna Hersek'in istikrarını desteklemek için Alman birliklerini tekrar göndermek istediğini duyurdu.

Bakan Baerbock'a göre, Alman silahlı kuvvetleri Bosna Hersek'teki EUFOR misyonunda yer almalıdır. Bu haber Alman hükümetine yakın kaynaklara dayanarak Pionner gazetesinde yer aldı. Edinilen bilgiye göre, 2 Ekim 2022'de yapılması planlanan Bosna Hersek seçimlerinden önce EUFOR Althea misyonuna Alman kuvvetlerinin konuşlandırılması planlanmakta.
Alman Yeşiller Partisi temsilcileri, Federal Meclis'teki koalisyon ortaklarıyla konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Almanya’nın yerleştirmeyi planladığı asker sayısı tam olarak bilinmiyor, ancak birkaç düzine ile birkaç yüz asker olacağı düşünülüyor.

Bosna Hersek’te mevcut olan EUFOR misyonu kapsamında yer alan asker sayısı 1.100 olup en son takviye birlikleri Avusturya, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya'dan gelmişti.
 
Bu içerik 05.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 75 kez okundu.