Aleksandar Vuciç: Sırbistan askeri tarafsız bir ülke olarak kalacak ve bundan gurur duyuyoruz

Resim

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov 11 Ekim'de Sırbistan'ı ziyaret etti. Lavrov, Belgrad'a geldiğinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Aleksandar Vuciç, Rusya Federasyonu'nun Sırbistan'a sağladığı destekten dolayı Lavrov'a teşekkür etme fırsatını buldu.

Vuciç, "Ülkemizin toprak bütünlüğünün korunması ile siyasi işbirliği konusunda ülkemize sağladığınız destek ve dostluğuz için teşekkür ederim. Rusya ile son derece iyi ilişkilerimiz var ve bundan utanan pek çok kişinin aksine, iyi ilişkilerimiz olduğunu söylemekten gurur duyuyorum. Sanırım bunu gururla söylüyorum çünkü bunun asırlık dostluğumuzun bir ifadesi olduğuna inanıyorum. Şimdiye kadar tüm teşkilatlarda Rusya'nın desteğini gördük ve ülkemizin de aynı şekilde Rus arkadaşlarımıza destek vereceğine inanıyorum" şeklinde görüşlerini belirtti.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuciç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek istediğini de vurguladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuciç, Putin'e birçok konuda teşekkür ederek, yıl sonuna kadar onunla bir araya gelip tüm stratejik konuları tartışmak istediğini söyledi. Vuciç, “Bu görüşme, iki heyetin şimdiye kadarki en açık görüşmesiydi" dedi.

Vuciç, "Rusya'ya, ülkemizin toprak bütünlüğü ve Kosova sorunu konusunda Sırbistan'a verdiği destek nedeniyle minnettarız. Lavrov’a bölgedeki durumla ve halkımızın bölgedeki konumuyla ilgili korkuları hakkında bilgi verdik” dedi. Vuciç ayrıca, Sırbistan askeri konularda tarafsız bir ülke olarak kalacak ve bundan gurur duyuyoruz", diyerek, sözlerini tamamladı.

Bu içerik 11.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 178 kez okundu.