Aleksandar Vučić, Belgrad’da Bosna-Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt’i ağırlıyor: Görüşme konularından biri Bosna-Hersek’in devlet mülkiyeti

Resim

Bosna-Hersek’te Yüksek Temsilci Christian Schmidt bugün Belgrad’a giderek Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile görüşecek.

Yüksek Temsilci Schmidt, “Uluslararası toplumun Bosna-Hersek’te barışın, bütünlüğün ve istikrarın korunmasındaki rolünü sürdürmek amacıyla Dayton yetileri ve görevi çerçevesinde ilgili tüm aktörlerle görüşmeleri sabırsızlıkla beklediğini” söyledi. Bosna-Hersek yüksek temsilciliği ofisinden “Bir sonraki görüşme Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile olacak” diye açıklamada bulunuldu.

Dün gece N1 programında Sırbistan’ın Bosna-Hersek’e komşu ülke olması nedeniyle önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Schmidt, Vučić’e devlet mülkiyeti ile ilgili sorularda ne söyleyeceği sorulduğunda ise her bir hususu düşünüp görüşmenin, güncel konuları konuşmanın iyi olacağına dikkat çekti.

Bosna-Hersek’in Sırp Cumhuriyeti Entitesi’nin yok olacağı korkusunu ortadan kaldırmak istediğini, bunu Dayton Anlaşması kapsamında savunacağını ve Sırp Cumhuriyeti Entitesi dahil olmak üzere Bosna-Hersek’in tüm kurumlarını olduğu gibi savunan ilk kişi olacağını da sözlerine ekledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ve Sırbistan Meclis Başkanı Ana Brnabić’in katılacağı Sırbistan Hükümeti toplantısı planlandığı dönemde Sırbistan için fırtınalı bir gün olacak.

Novosti haber portalına göre, konular Kosova ve Sırp Cumhuriyeti Entitesi meseleleri olduğunda Belgrad üzerinde olduğu iddia edilen baskı ve son derece elverişsiz siyasi duruma devletin tepkisi bu toplantıda tartışılacak.

Kaynak:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vucic-danas-u-beogradu-docekuje-schmidta-razgovor-o-drzavnoj-imovini-bih-jedna-od-tema/240404026 (Erişim tarihi, 04.04.2024)
Bu içerik 04.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 11 kez okundu.