Aleksandar Lukashenko: "Ukrayna'nın senaryosuna göre Bosna-Hersek NATO'ya çekilecek”

Resim
Beyaz Rusya (Belarus) Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Bosna-Hersek, Sırbistan, Gürcistan ve Moldova'nın Ukrayna modeline göre NATO'ya çekilebileceğine inanıyor.
Ulusal güvenlik sisteminin devlet organlarının liderleriyle yaptığı toplantıda Lukaşenko, Finlandiya'nın ve yakında İsveç'in NATO'ya katılımının Doğu'ya doğru genişlemenin yeni bir aşaması olduğunu belirtti. NATO'nun Bosna Hersek, Moldova, Gürcistan ve Sırbistan'ı da bünyesine katmaya çalışacağına ve durumun Ukrayna'dakine benzer bir senaryoya göre ilerleyeceğine inandığını ifade etti.
Belta Haber Ajansı’nın haberine göre kendisi, Avrupalı ​​liderleri Amerika Birleşik Devletleri'ne tabi oldukları için eleştirdi ve ABD'nin politika ve çıkarlarının Avrupa Birliği topraklarına hâkim olduğu yargısına vardı.
Ayrıca Lukashenk, 19 Şubat Pazartesi günü Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk'te Milorad Dodik ile görüştüğünü ve Beyaz Rusya’nın, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ne yardım etmeye hazır olduğunu söylediği belirtti.
Beyaz Rusya lideri görüşmede, "En önemlisi şunu bilmelisiniz: Eğer Beyaz Rusya’da teknolojiden ya da tarım, sanayi, sağlık gibi diğer konulardan hoşunuza giden bir şey varsa, size yardım etmeye ve desteklemeye her zaman hazırız" dedi.

Bu içerik 20.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.